Hong Kong - hetedik

Vasárnap elég súlyos izomlázunk volt, de szerencsére nem terveztünk újabb túrát. :)
Megérkezéskor még a repülőtéren szereztünk magunknak ingyenes térképeket, amikben elég sok reklám is van. Az egyik ilyen egy biciklis versenyt hirdetett, és Balázsnak eléggé tetszett az ötlet. Így a verseny meglátogatása lett a fő programtervünk. Szerencsére egyáltalán nem volt messze a rajt/cél (pontosabban azon a téren, ahol a karácsonyi kivilágítás is van). Eredetileg azt gondoltuk, hogy kimegyünk az első szám rajtjához, de ebből nem lett semmi. Ennek oka az, hogy hajnal ötkor indult a verseny... Szerencsére, nem ez volt az egyetlen verseny amit tartottak, így a délben kezdődőt már élőben néztük. Előtte még elmentünk enni egy "egg puff"-ot. Ez egy hong kongi specialitás, kicsit hasonlít egy gofrihoz, de más formában sütik meg. A hely ahol vettük, egy kis "lyuk", körülbelül egy egyméteres utcai fronttal. De ami ennél is érdekesebb, hogy az elmúlt három évben a Michelin Guide-ban is szerepel ez a büfé, mint ajánlott street food étterem. Elég gyakran járunk erre (pl. útban a komphoz) és szinte mindig egy kissebbfajta tömeg áll a hely előtt az utcán. Ennek ellenére nem kell sokat várni, vagy tolakodni, hiszem a rendeléskor kapott számlán lévő sorszám alapján egy monitoron jelzik amikor kész a rendelésed. Tisztára mint a bankban...!

Balázs mögött van a hely és a Michelin ajánlást jelző táblák:

 20181014_131445.jpg

 20181014_131248_masolata.jpg

Így jóllakottan mentünk a bicikliseket megnézni. Ágit annyira nem érdekelte, de Balázs lelkesedése gyorsan át ragadt rá is, és végül jól érezte magát. A 2018-as Hammer Race utolsó állomását nézhettük meg, két számból állt. Először egy 4,3 km-es körpályán tettek meg öt fős csapatok 10 kört, a célvonalnál pontokat gyűjtve, azután pedig üldözéses csapatidőfutamban - 5 kör - dőlt el a végső győztes. (Hong Kongban a a belga Quick Step nyert, összesítésben pedig az ausztrál Scott.)
A versenyen nagy pro tour csapatok (a biciklis bajnokok ligája) közül jónéhány részt vett a versenysorozatban, így volt szerencsénk néhány nagy versenyzőt látni: a 2017-es Giro d'Itali győztes Tom Domoulin-t, az idei német bajnokot Pascal Ackermann-t, és még néhány Tour de France szakaszgyőztest.

Ezután pedig sétáltunk egyet nagyot Hong Kong szigeten, minden cél nélkül, csak nézelődés miatt.

20181014_172514.jpg

20181014_171418.jpg20181014_185413.jpg

Hétfőn Áginak még mindig izomláza volt, így kitalálta, hogy egész nap pihenni fog. De nem ám a szobában, hanem a tengerparton. Ugyan meleg idő volt, viszont borús, így legalább nem kellett tartani a leégéstől. A cél Shek O beach, amit az egyik legszebb strandnak mondanak Hong Kongban. Amint kiért a partra már rájött, hogy itt aztán nem lesz fürdés. Ugyanis erős és viszonylag hideg szél fújt, és hideg volt a víz is, ráadásul nagyon nagy hullámok voltak. Végül bokáig bement a vízbe (többször a térdéig csaptak fel a hullámok), és csak akkor vette vissza a cipőt, amikor kékülni kezdett a lába...

20181015_143010.jpg

20181015_135453_hdr.jpg

20181015_142909.jpg

Kedden reggel már nem csak borús volt az ég, hanem az eső is ömlött. Valamikor kora délután elállt az eső, így Ági visszatért a már korábban megismert kézműves/gyöngyös/dekoros utcákra és eltöltött (és költött) egy kis időt. :)

Ezek csak gombok:

20181016_144312.jpg

Ezek gyöngyök:

20181016_144657.jpg

20181016_153452.jpg

Ezek csak flitterek:20181016_152841.jpg

Szerdán ismét munkaszüneti nap volt, ezért kettesben fedeztük fel a várost. Tavaly Ági egyedül volt a Man Mo Templomban, és Balázs elhatározta, hogy idén ő is meg akarja nézni. Az 1847-ben épült templom számunkra legérdekesebb része az óriási spirál alakú füstölők, amik a plafonról lógnak. Ezek után sétáltunk egyet a közeli antik piacon, és villamosoztunk egyet, hiszen Balázs még Tübingenben mondta, hogy szeretne egy videót csinálni a villamos útról.

20181017_125241.jpg

20181017_134732_hdr.jpg

20181017_140336.jpg

Napunkat egy különleges étteremben fejeztük be, ahol magunknak kell meggrillezni a húsokat. Minden asztalon van egy kis grill, és ezen kell elkészíteni a rendelt nyers husikat (úgynevezett jakiniku étterem, koreai hatásra japánban teljesedett ki és lett nagyon népszerű). A szokásos csirke és disznó hús mellé még a marha nyelvet is kipróbáltuk. Mindkettőnknek nagyon ízlett. :)

20181017_151403.jpg

20181017_152917.jpg

 a2.jpg

20181017_153118.jpg

20181017_153113.jpg